пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

ХVІ Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» (номінація «Історія України і державотворення»)

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!
У 2016/2017 навчальному році ХVІ Всеукраїнський конкурс учнівської творчості проводиться під загальним гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» і присвячується 100-річчю утворення Української Центральної Ради та проголошення Української Народної Республіки.
Метою конкурсу є популяризація творчої спадщини Т.Г. Шевченка, утвердження в Україні його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства, активізації виховної та патріотичної роботи серед учнівської молоді, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу України, державної підтримки талановитої молоді та творчої праці вчителів, викладачів і керівників студій.
У конкурсі можуть брати участь учні 5-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.
До розгляду в конкурсі приймаються роботи на тему «Вітчизна – це не хтось і десь, Я – теж Вітчизна (І.Світличний)»
у номінації  «Історія України і державотворення», які раніше не подавалися до участі в інших наукових і творчих конкурсах регіонального та державного рівнів.
Конкурсні роботи з історії мають бути присвячені українським історичним, державним, політичним діячам, відомим особистостям рідного краю, які своєю багатогранною діяльністю вплинули на розвиток і становлення української держави у різні часи творення, а також здійснили вагомий внесок у розвиток державної культури, мистецтва, освіти, науки, літератури тощо.
Ці роботи повинні носити дослідницький характер із обов’язковим залученням оригінальних джерел (джерела усної історії, архівні матеріали, матеріали періодики, мемуари, щоденники, кіно- та фотодокументи тощо) та складатися зі вступу, у якому автор обґрунтовує мету свого дослідження; основної частини, у якій розділи повинні мати назву та обов’язкове логічне завершення структурних компонентів основної частини; висновку; списку використаних джерел і літератури в алфавітному порядку.
До всіх творчих робіт з історії обов’язково додаються тези-анотації (короткий зміст роботи) обсягом до 2 сторінок. Конкурсна робота може бути виконана одним або кількома авторами. Наставниками юних дослідників можуть бути вчителі, викладачі, керівники гуртків тощо. Текст творчої роботи з історії роздруковується на папері формату А4, шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал полуторний. Обсяг  15-25 сторінок. Поля: ліве – 30 мм, нижнє і верхнє – по 20 мм, праве – 10 мм. Поетичні доробки учнів подаються у довільній формі.
Творчі роботи (не більше двох) переможців конкурсу та заявку необхідно надсилати на паперових та електронних носіях до 05 грудня 2016 року до відділу освіти, молоді та спорту.

Немає коментарів:

Дописати коментар